<< Ga terug

Al elf teams voor Touwtrekkampioenschap in Hasselt

Al elf teams voor Touwtrekkampioenschap in Hasselt
Foto: Joke Mulder

HASSELT - Elf teams hebben zich inmiddels aangemeld voor het Touwtrekkampioenschap Zwartewaterland, dat zaterdag 21 september vanaf 17.00 uur plaatsvindt bij het clubgebouw van Hasselts Fanfare aan de Van Haersoltelaan.

Voetbalteams, kroegmaten, groepen collega’s, families, vrienden, buurtverenigingen; van verschillende pluimage stromen de aanmeldingen al bij de organisatie binnen. Inmiddels dus elf teams, waaronder een damesteam.

"Touwtrekken ook voor dames? Jazeker", aldus Gerrald Beens van de organisatie. "Bij touwtrekken denken veel mensen meteen aan grote zware, gespierde mannen, maar niets is minder waar. Ook voor vrouwen is touwtrekken een fantastische sport. In tegenstelling tot wat velen denken, hoef je niet zwaar of ongelooflijk sterk te zijn. Hoewel kracht natuurlijk belangrijk blijft, zie je vooral dat techniek, tactiek en samenwerking grotendeels het wedstrijdbeeld bepalen."

Een team bestaat uit vijf personen aan het touw, een coach en maximaal twee reserves. De evenementencommissie van Hasselts Fanfare denkt deze dag ook aan de inwendige mens. Aanmelden is mogelijk tot 16 september via inschrijvingtouwtrekken@hotmail.com.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo