<< Ga terug

Apotheker Jaap Uithof vertelt in bibliotheek over 'medicijnen'

Apotheker Jaap Uithof vertelt in bibliotheek over 'medicijnen'
Foto: Bas Wilberink

HASSELT - Apotheker Jaap Uithof komt op woensdag 31 januari alles vertellen over 'medicijnen en het gebruik ervan'. Op uitnodiging van Bibliotheek Hasselt en de Nederlandse Patiënten Vereniging afdeling Hasselt houdt hij een lezing in bieb.

"U denkt: zo’n doosje afleveren is toch niet zo moeilijk? Van veel beroepen denken we dat we wel weten wat het inhoudt. Ook van de apotheker lijkt dat vrij simpel. Je pakt een doosje, sticker er op en klaar. In werkelijkheid zit het iets ingewikkelder in elkaar. In deze lezing neem ik u mee achter de schermen", aldus Uithof. "Hoe zorgen we dat iedereen het juiste krijgt? En hoe gaat het medicijn het lichaam in, en hoe wordt het uiteindelijk weer verwerkt? En is dat bij iedereen hetzelfde? Hoe bewaakt de apotheek dat?"

De apotheker werkt tegenwoordig ook samen met de andere werkers in de zorg die bij de patiënt betrokken zijn. Hoe werkt dat precies? Wie is er uiteindelijk verantwoordelijk?

"Misschien hebt u zelf ook wel vragen over de apotheek", aldus de organisatie. "Dan is dit de ideale gelegenheid om die te stellen. Maak er gebruik van."

Deze openbare lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo