De Stadskoerier

Zaterdag, 4 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Appels voor appeltaart: match beursplein gerealiseerd

Appels voor appeltaart: match beursplein gerealiseerd
Foto: Hoogstambrigade ZWL
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - Stichting Philadelphia en Hoogstambrigade Zwartewaterland hebben op 27 november tijdens het Beursplein Zwartewaterland de handen ineen geslagen. Ze moesten even wachten tot het juiste seizoen was aangebroken. Maar afgelopen maand hebben ze de ‘match’ toch kunnen uitvoeren. Het resultaat: lokale appels om lekkere appeltaarten te kunnen bakken.

Hoogstambrigade Zwartewaterland onderhoudt de fruitbomen in het Zwartewaterland. Tijdens het ‘pluk’seizoen komen ze vaak net wat handen te kort. Tijdens het Beursplein Zwartewaterland kwam Jeroen Tersmette in gesprek met Emma Beens van Stichting Philadelphia die op haar beurt werkzaamheden zocht voor haar cliënten. Een match was dan ook snel gemaakt.

Beursplein Zwartewaterland is een initiatief van de gemeente Zwartewaterland. Het doel is om maatschappelijke organisaties onderling aan elkaar en aan lokale ondernemers te verbinden. Het volgend Beursplein wordt in het voorjaar van 2020 gehouden. Houd de facebookpagina en media in de gaten.