<< Ga terug

Arembergschool bezoekt Technobiel in Zwartsluis

Arembergschool bezoekt Technobiel in Zwartsluis

ZWARTSLUIS - Bij de velden van Sportvereniging Desz stond vrijdag een indrukwekkende vrachtwagen: de zogenaamde Technobiel van OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf. De leerlingen van de bovenbouw van de Arembergschool bezochten deze tot experimenteerruimte omgebouwde vrachtwagen per groep en maakten met elkaar een ontdekkingstocht in de wereld van de techniek.

De kinderen kregen bijvoorbeeld uitleg over de 3D-printer, ontdekten hoe een transportband werkt en lieten vliegtuigjes vliegen door er met infraroodlicht op te schijnen. Maar ook gingen ze met de laatste technieken aan de slag, zoals Augmented Reality (AR). Met AR-technologie losten de leerlingen met elkaar storingen in een CV-ketel op.

Een verdieping hoger kwamen de kinderen in een echte experimenteerzone terecht waar ze verschillende technische proefjes deden en met behulp van een drone en AR-technologie in een virtuele wereld konden vliegen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo