De Stadskoerier

Dinsdag, 7 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Arembergschool in Zwartsluis drukke week achter de rug

Arembergschool in Zwartsluis drukke week achter de rug
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTSLUIS - De Arembergschool in Zwartsluis heeft een drukke week achter de rug. Op dinsdag 14 maart gaven de groepen 6 en 7 hun voorstelling voor publiek en op donderdag 16 maart namen 24 leerlingen deel aan de zogenaamde wereldwijde 'W4Kangoeroe'-reken- en wiskundewedstrijd.

Groep 6 gaf de voorstelling 'Het leven van een loser ff offline', gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeff Kinney. Juf Yaƫl Hensbergen heeft het boek vakkundig omgezet tot een vrolijke voorstelling met verschillende rollen voor alle leerlingen.

De moeder van hoofdpersoon Bram Botermans zorgt ervoor dat de hele buurt een weekend offline gaat. Een ramp voor Bram, die gewend is altijd online te zijn. Als opa ook nog komt logeren, volgen er allerlei grappige gebeurtenissen. Een vlotte en moderne voorstelling, gegeven door leerlingen die vol enthousiasme hun rol speelden.

Groep 7 gaf de spannende voorstelling ‘Brand!”. In de stad is een pyromaan actief. De brandweer gaat samen met een detective op zoek naar de dader. Er duiken steeds meer personages op die een motief kunnen hebben voor het aansteken van de branden. Een pakkende voorstelling, waarin de verwikkelingen elkaar snel opvolgden en alle leerlingen hun rollen gedreven speelden.

Op donderdag 16 maart namen vervolgens 24 leerlingen uit groep 3 tot en met 8 deel aan de 'W4Kangoeroe'-wedstrijd. Deze reken- en wiskundewedstrijd wordt jaarlijks in ruim 60 landen gehouden. In Nederland namen meer dan 2.000 scholen deel, zowel uit het basis- als voortgezet onderwijs.

Een spannende ochtend voor de betreffende leerlingen, die op hun eigen niveau verschillende puzzels en hersenkrakers mochten oplossen. Over enkele weken wordt de uitslag van de wedstrijd op school bekend gemaakt.