De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

'Ask the captain'-sessie met Hans Mateboer in d'Overtoom

'Ask the captain'-sessie met Hans Mateboer in d'Overtoom
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Achtervolgd worden door Somalische piraten, schipbreuk lijden, je schip in vlammen op zien gaan of een dreigende staking onder het keukenpersoneel terwijl de duizenden gasten op je cruiseschip rekenen op een maaltijd van sterrenkwaliteit. Oud-Genemuidenaar Hans Mateboer, die tegenwoordig met zijn vrouw in de Verenigde Staten woont, heeft het allemaal meegemaakt. Op vrijdag 23 maart komt hij erover vertellen in Genemuiden.

"Verhalen die zo uit een spannend jongensboek afkomstig lijken te zijn, maar in werkelijkheid episodes zijn uit een rijke en lange carrière als gezagvoerder op ’s werelds grootste en meest luxe cruiseschepen", aldus organisator SCEG. "Het is overigens niet allemaal goud, wat er blinkt. Een drijvend dorp met meer dan vijfduizend bewoners managen is een hele opgave en beroemde, of in ieder geval erg rijke mensen, blijken lang niet altijd de meest aangename gesprekspartners. En iedereen te vriend houden tijden de steeds terugkerende ‘Captains dinners’ kan nog een hele opgave zijn."

Om die reden heeft Mateboer dat fenomeen, dat velen nog wel zullen kennen uit televisieserie ‘Love boat’, afgeschaft. In plaats daarvan organiseert hij aan boord ‘Ask the captain-sessies’, gelegenheden voor de passagiers om in een ongedwongen sfeer met de gezagvoerder in gesprek te gaan. SCEG prijst zich gelukkig dat een dergelijke sessie dit keer in d’Overtoom gehouden wordt. Op 23 maart om 19.30 uur is iedereen welkom in de achterzaal van d’Overtoom.

"Hans zit vol met de meest fantastische verhalen over hoe om te gaan met cultuurverschillen aan boord of wat te doen wanneer aan boord de liefde tussen personeelsleden de kop opsteekt of (erger nog) dooft… Maar het zijn vooral uw vragen die leidend zijn voor het verloop van deze avond."

De entree bedraagt 3 euro.