De Stadskoerier

Zondag, 24 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Bakkerij Wim Blom heropent met gemengde gevoelens nieuwe winkel

Bakkerij Wim Blom heropent met gemengde gevoelens nieuwe winkel
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Bakkerij Wim Blom had een feestelijke opening gepland van de nieuwe winkel aan de Hoogstraat 4 in Hasselt. Maar door de zorgelijke situatie momenteel door het coronavirus heropenen ze donderdag in stilte. Dat neemt niet weg dat Wim en Saskia Blom ‘heel trots’ zijn op hun bakkerij die een nieuwe formule heeft gekregen.

“Ik hink heel erg op twee gedachten”, vertelt Saskia. “Ik heb veel moeite om momenteel open te gaan. Iedereen in Hasselt heeft het zo moeilijk. Feit is wel dat deze verhuizing al even gepland stond.”

Ze hoopt dat inwoners ondanks de coronacrisis toch naar de winkel komen om te zien hoe mooi het is geworden. “Het is een heel verschil met de vorige locatie. Ik denk dat het voor Hasselt een aanwinst is. Een winkel waar onze klanten recht op hebben.”

Dat was ook één van de redenen voor Bakkerij Wim Blom om te verhuizen naar een paar panden verderop. “Het vorige pand voldeed niet meer aan onze eisen”, legt Saskia uit. “De winkel liep achter bij onze vijf andere locaties. We willen met de tijd mee. Ook qua grootte zijn we er erg op vooruit gegaan.”

Andere formule

Daardoor kon de bakkerij ook een andere formule doorvoeren. “We wilden meer beleving in de winkel”, verduidelijkt Saskia. “Bij de ingang staan mandjes. Het idee is dat klanten lekker gaan shoppen. We hebben het assortiment ook uitgebreid, waardoor klanten veel keuze hebben. Ze kunnen harde broodjes zelf in een zak doen. Ook het gesneden brood leggen we klaar in de winkel.”

Koffiecorner

Daarnaast heeft Bakkerij Wim Blom nu een koffiecorner; een gezellig hoekje in de winkel waar mensen in de toekomst wat kunnen eten en drinken. Ook gaat de bakkerij verpakt ijs verkopen van de ijsboerderij. Als de coronacrisis voorbij is, komt buiten ook een picknicktafel te staan waar mensen kunnen zitten.