<< Ga terug

Basisschooljeugd treedt op met Hasselts Mannenkoor

Basisschooljeugd treedt op met Hasselts Mannenkoor

HASSELT - In het kader van het educatieve project 'Jeugd & Koor' treden leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool, Het Anker en de Driemaster samen én met het Hasselts Mannenkoor op. Dit gebeurt op donderdag 15 december vanaf 18.30 uur in de Ichthuskerk aan de Kastanjelaan in Hasselt.

Het Hasselts Mannenkoor wil jonge kinderen in contact brengen met koormuziek. Alle scholen in Hasselt kregen voor dit initiatief een uitnodiging van het koor. Om kennis te maken, gaf dirigente Svetla Kleijn-Anastasova eerst een aantal workshops voor de kinderen op de drie basisscholen die op de uitnodiging ingingen.

Maar liefst 231 kinderen hebben hier aan meegedaan en kennis gemaakt met de dirigente en haar werkwijze. Vervolgens zijn van dit buitenschoolse project de repetities op 25 oktober gestart met 30 kinderen uit verschillende groepen. De leerlingen zijn er inmiddels klaar voor.

De kinderen hebben er al zin in. Zij zingen ook een aantal liederen samen met het Hasselts Mannenkoor. "Alle jongens en meiden doen met zichtbaar plezier mee met Svetla Kleijn-Anastasova", aldus één van de leden. "Een blik op de vrolijke gezichten van de kinderen is het bewijs dat de missie van Svetla geslaagd is. De lol van het samen muziek maken, straalt er van af. Spelenderwijs leren is heel belangrijk voor variatie en uitdaging in de les. Laat kinderen af en toe gek doen (bijvoorbeeld springen, stampen, huppelen), experimenteren en heel belangrijk artistiek, stralend gedrag leren."

"Zingen is emotie", vertelt de dirigente. "Het gaat niet alleen om zingen maar ook durven, initiatief nemen en op het podium staan."

Het project 'Jeugd & Koor' is mede mogelijk gemaakt met een subsidie uit het fonds eenmalige culturele activiteiten van de gemeente Zwartewaterland. Het Hasselts Mannenkoor hoopt dat vaders, andere familieleden en vrienden het koor ook ontdekken en gaan ervaren 'wat zingen met een mens kan doen'.

Aan de uitgang wordt 15 december een vrije bijdrage gevraagd.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo