De Stadskoerier

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Bestuur Oranjevereniging Hasselt verder in nieuwe bezetting

Bestuur Oranjevereniging Hasselt verder in nieuwe bezetting
Abseilen tijdens het Euifeest, dat de Oranjevereniging organiseert.
Foto: Klaas Noordstra
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - In 2017 gaat Oranjevereniging Hasselt in een nieuwe bezetting aan de slag. Na het afscheid van voorzitter Berry Galgenbeld en secretaris Carijn Bergman hebben Job Treffers en Siegrit de Bruijn hun plek in het bestuur formeel ingenomen.

Samen met de vijf andere bestuursleden zetten zij zich de komende maanden in voor een geslaagd(e) Koningsdag, Dodenherdenking, Euifeest én Sinterklaas. “Dat doen wij natuurlijk niet alleen”, zegt interim voorzitter Joost Morsink. “Samen met vrijwilligers en sponsoren gaan wij voor weer een mooi jaar.”

De nieuwe bezetting vraagt natuurlijk ook om een nieuwe taakverdeling binnen het bestuur van Oranjevereniging Hasselt. Joost Morsink neemt de taak van interimvoorzitter op zich, Job Treffers die van vicevoorzitter. Penningmeester is Dennes de Vries, secretaris Rieneke van der Kolk en vicesecretaris Siegrit de Bruijn. Miranda Veldman en Freerk Oldenburger zijn allebei algemeen bestuurslid.

Sinterklaas

Samen zetten zij zich in voor activiteiten waar Hasselt ieder jaar reikhalzend naar uitkijkt, te beginnen met een gezellige Koningsdag. Ook levert Oranjevereniging Hasselt een bijdrage aan de altijd indrukwekkende Dodenherdenking. Daarna zijn alle pijlen gericht op het Euifeest, een week boordevol activiteiten voor jong en oud. En dan heeft Oranjevereniging Hasselt sinds afgelopen jaar ook de feestelijke intocht van Sinterklaas onder haar hoede genomen.

Lokale kracht

Al deze activiteiten kan Oranjevereniging Hasselt niet zonder de steun van alle leden, vrijwilligers en sponsoren organiseren. “Wij bedanken dan ook iedereen die het afgelopen jaar een bijdrage heeft geleverd”, zegt Morsink. “Ook dit jaar hopen wij vanuit deze lokale kracht alle bezoekers van en deelnemers aan onze activiteiten onvergetelijke momenten te bieden.”

Wie nog even wil nagenieten van het afgelopen jaar of graag op de hoogte blijft van de activiteiten van dit jaar volgt Oranjevereniging Hasselt op www.facebook.com/oranjevereniging.hasselt.