De Stadskoerier

Zondag, 5 april 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Bestuurslid Oolbekkink neemt afscheid van Korenmolen De Zwaluw

Bestuurslid Oolbekkink neemt afscheid van Korenmolen De Zwaluw
Foto: Klaasjan Pol
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Voor alle medewerkers van Korenmolen De Zwaluw in Hasselt werd vrijdagavond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie gehouden in de molen. "Dit is al jaren een goede traditie en de opkomst liet maar eens weer zien dat het een hechte club mensen is die de molen een warm hart toedraagt", aldus het bestuur.

In het bijzonder werd deze avond stilgestaan bij het afscheid van bestuurslid Jan Oolbekkink. Na een periode van bijna 25 jaar heeft hij afgelopen najaar zijn functie neergelegd. "Jan was al in 1996 betrokken bij de oprichting van de stichtingen Behoud en Vrienden van de Korenmolen De Zwaluw, waaraan het eigendom van de tot dan toe in particuliere handen zijnde molen werd overgedragen", laat het bestuur weten. "Met zijn bouwkundige achtergrond en inzicht heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de molen en het pakhuis zoals deze vandaag de dag op de kop van de Stenendijk staan."

Enkele grote restauraties van de molen, maar ook de totstandkoming van het pakhuis met de diverse voorzieningen en het realiseren van de doorgang die molen en pakhuis verbindt, waren projecten die hij met zijn kennis en kunde heeft begeleid. Als blijk van waardering voor zijn 'zeer betrokken inzet' werd Oolbekkink deze avond door bestuur, molenaars en vrijwilligers benoemd tot erelid. De bijbehorende oorkonde werd vergezeld van een bos bloemen voor zijn vrouw aan hem uitgereikt.