De Stadskoerier

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Bewoners de Meente bezoeken vogeltentoonstelling in d'Overtoom

Bewoners de Meente bezoeken vogeltentoonstelling in d'OvertoomBewoners de Meente bezoeken vogeltentoonstelling in d'OvertoomBewoners de Meente bezoeken vogeltentoonstelling in d'OvertoomBewoners de Meente bezoeken vogeltentoonstelling in d'OvertoomBewoners de Meente bezoeken vogeltentoonstelling in d'Overtoom
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Bewoners van de Meente bezochten vrijdagmorgen de vogeltentoonstelling van Vogellust in d’Overtoom. Daar zijn sinds gisteravond zo’n driehonderd vogels te zien. Nog tot en met zaterdag 16.00 uur kan de expo gratis bezocht worden.

Het was voor het derde jaar dat de Meente op de vrijdagmorgen langskwam om de circa 150 kanaries, 100 tropische en 50 parkietachtige vogels te bewonderen. De ouderen werden met rolstoelbussen gebracht en in d’Overtoom getrakteerd op koffie met gebak. “Voor de ouderen betekent dat even een morgen er uit”, aldus Vogellust-voorzitter Henk Klasen. “Voor ons is het mooi dat zij nu al drie jaar op de vrijdagmorgen komen. Dat was altijd een rustige morgen tijdens onze tentoonstelling.”

Donderdagavond maakte de voorzitter de prijswinnaars bekend, waarna de tentoonstelling werd geopend voor het publiek. Naast het tonen van de vogels is er een ‘prijzenboom’, een grote verloting (met als hoofdprijs een half varken of een vleesbon van 125 euro) en het Rad van Avontuur. “Wij bieden het totaalplaatje”, aldus Klasen. “Sommige mensen komen alleen voor de vogels, anderen weer voor de prijzenboom, het Rad van Avontuur of de zaalverloting. Het is een laagdrempelige tentoonstelling. d’Overtoom is ook een perfecte locatie daarvoor, waar genoeg ruimte is om de vogels tentoon te stellen, maar ook om gezellig een kop koffie te drinken.”

De expo van deze 56-jarige vogelvereniging, die zo’n 65 tot 70 leden telt, is vandaag nog te bezoeken tot 22.00 uur. Zaterdag is de show geopend van 10.00 tot 16.00 uur.