<< Ga terug

Bezorgde moeder stalkte haar ex-man

Bezorgde moeder stalkte haar ex-man

ZWOLLE/ZWARTSLUIS (JPZ) - Een 44-jarige vrouw uit Zwartsluis die zich zorgen maakt om haar kinderen maakte stiekem foto's in het huis van haar ex-man in een andere plaats. Dat terwijl ze al een locatie- en een contactverbod had gekregen. De politierechter legde haar vrijdag een werkstraf op van 120 uur, waarvan de helft voorwaardelijk.

Ze sloop het huis van haar ex-man binnen om foto's te maken van de troep waarin haar kinderen leefden. Al zag de 44-jarige moeder het niet als insluipen: haar zoon had haar immers binnengelaten.

Dat ze zich ernstig zorgen maakt om de 'verwaarlozing van haar kinderen', maakte ze herhaaldelijk duidelijk aan de rechter tijdens de zitting. Even dreigde ze de zittingszaal uitgezet te worden omdat ze maar door bleef gaan over de instanties die niet ingrepen. De vrouw ligt in een 'vechtscheiding' met haar man en kreeg eerder al een locatie- en een contactverbod opgelegd. Die heeft ze overtreden, gaf ze volmondig toe op de zitting.

Op de zitting wisten zowel de reclassering als het Openbaar Ministerie niet wat ze met mevrouw aan moesten. De reclassering wil haar helpen maar wil dat ze onderzocht wordt door een psycholoog. De officier vond dat ook, maar de verdachte weigerde. Het heeft geen zin om met een psycholoog te praten, zei ze. Ze wil dat iemand kijkt naar de leefsituatie in het huis van haar ex-man, meer niet.

De stalking moet gezien worden als onderdeel van de 'vechtscheiding' tussen de verdachte en haar ex, zei de officier van justitie. De officier eiste een werkstraf van 180 uur waarvan 80 uur voorwaardelijk voor de stalking en het overtreden van een locatieverbod. Van dat laatste wist de vrouw niets, zei haar advocaat. Daarmee was de rechter het eens zodat hij iets lager uit kwam dan de eis. Om het locatieverbod in de gaten te houden, krijgt de moeder een enkelband om.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo