De Stadskoerier

Zaterdag, 8 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Bilder onthult raampaneel Bedevaartspad

Bilder onthult raampaneel BedevaartspadBilder onthult raampaneel Bedevaartspad
Redactie: Enrico Kolk

HASSELT - Burgemeester Eddy Bilder onthulde maandagmiddag het eerste onderdeel van het Bedevaartspad in Hasselt. Deze route maakt deel uit van het project Hanze & Bedevaart, waarvoor de gemeente een Europese Leader-subsidie heeft ontvangen.

De route vertelt het unieke verhaal over Hasselt als Hanzestad en Bedevaartsoord. De route leidt inwoners en toeristen aan de hand van informatiepalen, verhaalpalen, afbeeldingen en een app langs acht locaties. Zeven van deze locaties bevinden zich in het centrum van Hasselt en de achtste locatie is het Zwartewatersklooster.

Het eerste onderdeel is een raamdisplay over Pereginus van Barmentlo, één van de eerste boekdrukkers in Nederland. Hij was van 1481 tot 1490 werkzaam in zijn boekdrukkerij aan de Hoogstraat 12. Het paneel is bevestigd aan de muur van Hoogstraat 14, omdat nummer 12 een Rijksmonument is. De eigenaren van nummer 14, waar Digidot gevestigd is, kregen van Bilder een bos bloemen overhandigd. De komende maanden volgen de andere zeven onderdelen.