De Stadskoerier

Maandag, 13 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Boekenweek 2018 in Zwartewaterland

Boekenweek 2018 in Zwartewaterland
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - De Boekenweek 2018 vindt plaats vanaf vandaag (zaterdag) tot en met zondag 18 maart, zo ook in Zwartewaterland. Griet op de Beeck schreef het Boekenweekgeschenk ‘Gezien de feiten’.

Tijdens de Boekenweek ontvangen de klanten het gratis in de boekwinkel bij besteding van 12,50 euro aan boeken. Jan Terlouw schreef het Boekenweekessay ‘Natuurlijk’ bij het thema van de Boekenweek 2018: 'Natuur'.

De bibliotheken grijpen dit evenement jaarlijks aan om de mooiste boeken te presenteren die zij in huis hebben. De bibliotheek heeft ook veel boeken bij het thema van de Boekenweek 2018. Bibliotheek Zwartewaterland deelt tijdens de Boekenweek een literaire landkaart uit. Op deze uitvouwbare kaart is ons land vormgegeven in tekst. De twaalf provincies zijn opgetekend uit boekfragmenten die een natuurlandschap omschrijven.

Op de achterzijde zijn de omslagen van de gekozen boeken te vinden. Per boek staat een toelichting van de bibliotheekmedewerker die het fragment koos. En natuurlijk kunnen al deze literaire plekken bezocht worden; elk fragment verwijst naar een wandelroute.

Op de tweede zondag van de Boekenweek biedt hoofdsponsor NS, op vertoon van het Boekenweekgeschenk, weer gratis reizen met de trein aan. De Boekenweekauteur Griet op de Beeck reist mee, leest voor en signeert.