De Stadskoerier

Dinsdag, 11 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Boekverkoop bij bibliotheken in Hasselt en Zwartsluis

Boekverkoop bij bibliotheken in Hasselt en Zwartsluis
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT/ZWARTSLUIS - Bibliotheek Hasselt en Bibliotheek Zwartsluis houden binnenkort een grote boekverkoop. In Hasselt start deze op vrijdag 13 december tijdens het WG van de Hulst Festival en in Zwartsluis op zaterdag 14 december tijdens de Winterfair. In beide bibliotheken duurt de boekverkoop tot zondag 5 januari.

Door het saneren van de collectie zijn er weer afgeschreven boeken te koop. Tijdens openingsuren van de beide bibliotheken kan iedereen terecht om boeken aan te schaffen. In Bibliotheek Hasselt zijn deze keer veel kinderboeken te koop. "Het aanbod is aantrekkelijk geprijsd", laten de bibliotheken weten. "Boeken voor volwassenen kosten maar 1 euro per stuk en zeven voor 5 euro. Kinderboeken kosten 50 cent per stuk en zeven voor 2,50 euro. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om iets te kopen."

Tijdens de start van de boekverkoop kunnen bezoekers in beide bibliotheken ook kennismaken met nieuwe technieken. Op vrijdag 13 december is het in Bibliotheek Hasselt mogelijk om VR te ontdekken. "Tussen 15.00 en 17.30 uur kun je de Oculus Go-bril uitproberen, waarop verschillende programma’s staan. Met deze bril kun je bijvoorbeeld het ISS Ruimtestation binnenstappen, over de wereld reizen en virtueel bijvoorbeeld midden in New York staan en je ogen daar uitkijken. Of stap eens in een schilderij van Van Gogh. Er zijn ook spellen waarin je leert om onderdelen virtueel op te pakken en ergens anders weer te verbinden. Iedereen, jong (vanaf 8 jaar) en oud, mag de VR-bril uitproberen."

In Bibliotheek Zwartsluis staat op zaterdag 14 december een 3D-printer. Van 15.00 tot 18.00 uur print deze diverse kerstvoorwerpen. "Je hebt de gelegenheid om vragen te stellen en te kijken hoe een dergelijke printer werkt. Er is een medewerker aanwezig die je er alles over kan vertellen en je vragen kan beantwoorden."

Meer informatie over de activiteiten en de openingstijden van Bibliotheek Hasselt en Bibliotheek Zwartsluis op www.bibliotheekzwartewaterland.nl.