De Stadskoerier

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Brommersprint Genemuiden gaat bijna van start

Brommersprint Genemuiden gaat bijna van start
Foto: Joke Mulder
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - De Brommersprint Genemuiden gaat dit jaar, voor het eerst, van start op vrijdag. ‘s Avonds staat dan een muzikaal feestprogramma gepland in de tent aan de Randweg. Coverband Uncle John en DJ’s Klaas en Guido zorgen voor een feestelijk aftrap.

Het programma op zaterdag 6 mei zit vol racespektakel. De snelste sprinters uit binnen- en buitenland vormen weer de rode draad van het programma. Zij gaan om 11.00 uur van start. In de pauzes kunnen de toeschouwers genieten van stuntteam Katana uit België.

Op het terrein langs de Randweg wordt dit jaar een Racedorp ingericht. Hierin worden demo’s gegeven door het DAT-raceteam uit Genemuiden, tractorpullteam The Judge en The Navigator. Er worden verschillende snelle en zeldzame auto’s tentoongesteld. Ook is Dakar-coureur Jasper Riezebos weer van de partij met zijn rallymotor, evenals de Rainbow Dakar-truck. Voor de jongere raceliefhebbers is er dit jaar een quadbaan en zijn er springkussens. Voor het aanwezige publiek wordt ook een Mei-markt georganiseerd, waarvoor zich meer dan veertig standhouders hebben aangemeld, met een breed aanbod van producten.

Vrijdag is de tent open vanaf 20.00 uur. Toegang is gratis en alleen voor 16 jaar en ouder. Zaterdag 6 mei start het programma om 11.00 uur. Toegang kost 2 euro (tot en met twaalf jaar gratis).