De Stadskoerier

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Brommersprint hoopt door gratis entree op breed publiek

Brommersprint hoopt door gratis entree op breed publiek
Foto: Arjo Kleinhuis
Redactie: Bas Wilberink

(door Bas Wilberink)

GENEMUIDEN - De voorbereidingen voor de zeventiende Brommersprint in Genemuiden zijn inmiddels in volle gang. De organisatie zet breed in, met zowel vertier voor mannen, vrouwen als kinderen. De markt, die vorig jaar voor het eerst plaatsvond, keert terug. En om de drempel nog verder te verlagen voor een hopelijk gevarieerd publiek is de entree dit jaar gratis.

Naar verwachting tussen de tachtig en honderd brommersprinters maken op 23 juni hun opwachting bij de ‘TT van de Brommersprint’. Topsnelheden van 150 kilometer per uur zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. De nieuwe asfaltlaag op de Randweg zal daarbij zeker een handje helpen. “De rijders zijn blij met het nieuwe wegdek”, vertelt medeorganisator Egbert Beens. “Vorig jaar was het al iets beter dan de edities daarvoor. Maar het split dat er lag, was niet heel fijn. Helemaal omdat de sprinters zo laag zitten. Dit jaar rijden ze over een biljartlaken.”

De organisatie is inmiddels ook begonnen met het werven van sponsoren. Speciaal voor hen is er op vrijdag 22 juni al een borrel- en netwerkavond. Op de zaterdag zijn er naast de sprints verschillende special acts te zien, waaronder de bekende raceteams Oosterveensracing en Rob Hartog. De Zomermarkt vindt gelijktijdig met de sprints plaats van 11.00 tot 16.30 uur. De eerste vijftien aanmeldingen van standhouders zijn al weer binnen.

“Vorig jaar was de markt zeer geslaagd”, aldus Beens. “We hebben er een bredere doelgroep mee bereikt. Het bezoekersaantal steeg met 35 procent. Wat ons betreft mag die markt zo groot mogelijk worden. Vorig jaar waren er veertig standhouders, maar dat mogen er ook wel honderd worden.”

En zo probeert de organisatie een dag voor het hele gezin te creëren. “De markt is meer voor de vrouwen, de brommersprints voor de mannen en voor de kinderen zijn er springkussens, een quadbaan en een speeldorp”, verduidelijkt Beens. “Daarnaast vervalt de entreeprijs van 2 euro, omdat we toch ervoeren dat dat voor sommige mensen een drempel was om te komen.”

De organisatie mikt op een bezoekersaantal van tussen de 1.250 en 2.000 mensen. “We hopen op mensen vanuit heel Zwartewaterland, maar ook Steenwijkerland, Zwolle, Kampen en omgeving. We zijn daarbij natuurlijk wel afhankelijk van het weer.”

Wie zich wil aanmelden voor een stand op de markt kan contact opnemen via de Facebook-pagina www.facebook.com/Sprintgenemuiden. Houd deze pagina ook in de gaten voor het laatste nieuws over de Brommersprint Genemuiden.