De Stadskoerier

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Brommersprint met Genemuider winnaar

Brommersprint met Genemuider winnaar
Foto: Benny Breman / Breman.net
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Goed weer, rond de zeventig deelnemers, een Genemuider winnaar en een bezoekersaantal vergelijkbaar met vorig jaar. De organisatie van de Brommersprint Genemuiden kijkt met een goed gevoel terug op de achttiende editie, die zaterdag plaatsvond aan de Randweg.

Het evenement begon vrijdagavond al met een tentfeest, met coverband ’n Keer Wat Anders en volkszanger Maico. Daar kwamen volgens de organisatie tussen de drie- en vierhonderd bezoekers op af. De zaterdag begon al vroeg, met om 10.00 uur de eerste sprints. Dat leverde een Genemuider winnaar op. Christiaan Beens won de klasse Prostock 100cc. Albert Beens werd derde.

Tussen de sprints door gaf Johnnie Do Streetbike Freestyle stuntshows. Ook DAT Racing was in Genemuiden met haar auto’s en racesimulator. SAM Motorsport kwam in actie met classic GP-motoren. Verder waren de Genemuider Buuz’nrieders van de partij met hun oldtimers.

Brommersprint Genemuiden profileert zich als een 'dag voor het hele gezin'. Om die reden was er weer een zomerbraderie. Kinderen konden zich vermaken in een speeldorp en op een waterbaan. "Dat vond gretig aftrek", aldus medeorganisator Egbert Beens. "We merkten ook dat complete gezinnen op de terrassen en zitjes zaten." Hij kijkt tevreden terug op deze editie. "We hebben een mooie basis om het volgend jaar opnieuw te organiseren."