De Stadskoerier

Maandag, 13 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Buurtopruimdag in deel van Hasselt

Buurtopruimdag in deel van Hasselt
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Op zaterdag 14 maart is de nationale vrijwilligersactie 'NLdoet 2020'. Dan wordt Hasselt ten noorden van de Van der Vechtlaan flink onder handen genomen door de bewoners zelf.

Van 10.00 tot 12.30 uur wordt er zwerfvuil geraapt, geveegd en opgeruimd. "Al doende is er mooi de gelegenheid elkaar wat beter te leren kennen", laat de organisatie weten. "Met elkaar en voor elkaar een schonere en prettigere wijk creëren. Wie wil dat nou niet? De burgers zelf zetten er de schouders onder, want de wijk dat zijn wij. Oud en jong, iedereen is welkom en nodig. Voor het eerst bij deze zwerfvuilopruimactie wordt ook een deel van kanaal De Dedemsvaart en de haven bij de Kalkovens schoongemaakt."

Dit burgerinitiatief, georganiseerd door Stichting Duurzaam Hasselt, wordt gesteund door de gemeente Zwartewaterland en de ROVA. "Zij helpen ruimhartig op het gebied van materialen, financiën, publiciteit en logistiek." ROVA richt zich met veertien gemeenten, waaronder Zwartewaterland, op een integrale aanpak van zwerfvuil. "Met de buurtacties, aanwezigheid op evenementen en de campagne 'Supporter van Mooi Schoon' laten we zien dat wij samen verantwoordelijk zijn voor een 'Mooi Schone buurt'. We bereiken dat door naast ons eigen afval gewoon netjes weg te gooien, ook af en toe iets extra’s voor en met elkaar te doen."

Wie in Hasselt ten noorden van de Van der Vechtlaan woont, kan zaterdag 14 maart komen helpen samen met de andere buurtbewoners. "We verzamelen om 10.00 uur bij het gebouw van Scouting De Veste (adres: Sikkel 1A in Hasselt)", aldus de organisatie. "De jeugdleden van Scouting De Veste gaan zelf ook meehelpen bij deze opruimactie."

Een kop koffie, thee of limonade met een koek of fruit zullen die dag niet ontbreken. De actie wordt bij de Scouting De Veste afgesloten met soep en broodjes voor alle harde werkers. "Iedereen wil toch een schone en mooie buurt? Waarom dat dan niet als wijken gezamenlijk realiseren? Zet de datum zaterdag 14 maart 2020 alvast in je agenda."