De Stadskoerier

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Collecte Amnesty levert ruim 3.580 euro op

Collecte Amnesty levert ruim 3.580 euro op
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - De collecte voor Amnesty International, die van 9 tot en met 14 maart werd gehouden, heeft in de gemeente Zwartewaterland ruim 3.580 euro opgeleverd.

Op donderdagavond werd de landelijke collecte stopgezet in verband met het besmettingsgevaar door het coronavirus. Hierdoor en door ziekte van een aantal collectanten was de opbrengst in Hasselt kleiner dan vorig jaar. Dit keer werd 1.400,33 euro bij elkaar gecollecteerd. In Zwartsluis daarentegen brachten de collectanten 1.741,24 euro bijeen, een iets hoger bedrag dan vorig jaar. In Genemuiden is het voor Amnesty moeilijk voldoende vrijwilligers te vinden om in de gehele kern te collecteren. De opbrengst hier was 438,74 euro.

Voor mensenrechtenorganisatie Amnesty International is de jaarlijkse landelijke collecte van groot belang. Onafhankelijkheid en onpartijdigheid staan hoog in het vaandel. Voor onderzoeken en acties ontvangt de organisatie dan ook geen geld van overheden of van politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften zoals tijdens de collecte, zijn voor Amnesty onontbeerlijk om haar werk te kunnen voortzetten. "Alle gevers hartelijk dank."