<< Ga terug

Collecte in Zwartewaterland voor Energy4All

Collecte in Zwartewaterland voor Energy4All
Foto: Joke Mulder

ZWARTEWATERLAND - In de week voor de kerst, van 17 tot en met 22 december, wordt in Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis gecollecteerd voor Energy4All. Hiermee zamelen de medewerkers en vrijwilligers van ‘Zwartewaterland Helpt’ geld in voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten.

Van donderdag 20 december 7.00 uur tot zaterdag 22 december 0.00 uur wordt door ‘Zwartewaterland Helpt’ de jaarlijkse radiomarathon georganiseerd. Het goede doel van deze editie is stichting Energy4All. Deze stichting zamelt geld in om het onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten te bevorderen. “Vanuit de farmaceutische industrie is relatief weinig belangstelling voor (financiële) ondersteuning van onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Het wordt dan wel een zeldzame ziekte genoemd, toch worden er per week één à twee kinderen geboren met deze ziekte. Slechts 50 procent van deze kinderen haalt de leeftijd van tien jaar. Als de diagnose wordt gesteld is het verschrikkelijk om te horen dat er nog geen enkel medicijn is tegen deze ziekte.”

Tijdens de marathonuitzending worden er vele acties georganiseerd door scholen en verenigingen en ook de plaatselijke horeca en de middenstand helpen een handje mee. Om het goede doel onder de aandacht te brengen en tevens extra geld in te zamelen wordt ook een collecte georganiseerd. De collectanten gaan van maandag 17 tot en met zaterdag 22 december op pad. Voor deze collecte is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers om te collecteren in Genemuiden en Zwartsluis. Het kost maximaal een avond en in overleg kan een wijk gezocht worden.

Daarnaast wil de organisatie een beroep doen op het bedrijfsleven. “Misschien geeft u als bedrijf ieder jaar een eindejaarsgift aan een goed doel? Denkt u dit jaar dan aan ons. Of misschien mogen we een collectebus bij het koffieapparaat zetten of wilt u op een andere manier het goede doel steunen. Indien wenselijk komen we een toelichting geven over het goede doel. De bedragen worden natuurlijk kenbaar gemaakt tijdens de radio-uitzending.”

Voor vragen of het aanmelden kan contact worden opgenomen met Rene de Jonge (06-460 52 820) of Anne Wil Aalberts 06- 463 42 488).Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo