De Stadskoerier

Zaterdag, 8 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Coronavirus: Giethoorn in plaats van Hongarije

Coronavirus: Giethoorn in plaats van Hongarije
Foto: Enrico Kolk
Redactie: Enrico Kolk

Net als vorig jaar spreekt De Stadskoerier op de pont met voorbijtrekkende toeristen. Hoe zijn ze in Zwartewaterland terechtgekomen en waar gaan ze naartoe? Vandaag deel 1: Marcel en Marjo den Otter uit Brabant.

GENEMUIDEN/ZWARTSLUIS – “We zouden eigenlijk van Wenen naar Hongarije fietsen”, vertellen Marcel den Otter en Marjo den Otter op de pont. Het coronavirus gooide, zoals bij veel mensen, roet in het eten. Ze verlegden hun fietstocht binnen Nederland en zijn zodoende negen dagen met de fiets op reis.

De twee wonen in Brabant en hebben die provincie om die reden gekozen als startpunt voor hun fietsvakantie. “We hebben een route uitgestippeld vanuit Brabant naar Giethoorn. En van Giethoorn gaan we weer terug richting Doetinchem”, vertelt Marjo. Onderweg overnachten ze in diverse hotels en bed and breakfasts. “We fietsen rond de 60 kilometer per dag”, zegt Marcel. “Tot nu toe hebben we geen regen gehad, alleen toen we gisteravond gingen eten en weer onderweg naar het hotel waren.”

De Den Otters hadden hun route net niet helemaal goed uitgestippeld. “We zijn niet door het centrum van Genemuiden gekomen”, zegt Marjo. “We zijn er nu achterlangs gegaan. Dat is best wel jammer, want het is een hele mooie omgeving hier. We zijn van Hulshorst via Kampen hier gekomen en dan zie je veel bos, polder en water.”

En dat vergoedt toch wel een beetje de gemiste fietsvakantie in het buitenland. “Als het weer mee blijft werken is dit een mooie vervanger.”

Veel fiets Plezier in deze mooie omgeving!
Hennie | donderdag 9 juli 2020 17:58