<< Ga terug

CU: 'Sociaal ondernemerschap van Gedie verdient navolging'

CU: 'Sociaal ondernemerschap van Gedie verdient navolging'

GENEMUIDEN - ChristenUnie Overijssel was deze week op bezoek bij Gedie in Genemuiden. Het werkbezoek van de Statenfractie werd gebracht in het kader van de tour langs sociale ondernemingen. “Het arbeidsmodel van Gedie verdient navolging”, aldus fractievoorzitter Jan Westert.

“Werk maken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door werk te bieden, is een kunst. Bij Gedie slagen ze daar goed in. Het is een vorm van sociaal ondernemerschap die veel breder aandacht verdient”, aldus de fractievoorzitter.

Gedie is ontstaan vanuit een christelijk sociale visie. “Ondernemerschap en christelijk sociale waarden blijken aan elkaar te verbinden”, zo constateerde de Overijsselse Statenfractie na afloop van het werkbezoek.

Het werkbezoek in Genemuiden stond in het teken van het belang dat de ChristenUnie hecht aan sociaal ondernemerschap, waarbij juist andere -sociale- waarden van ondernemerschap een belangrijke drijfveer vormen. De ChristenUnie Overijssel wil dat sociaal ondernemerschap een eigen lijn wordt binnen het provinciale ondernemersbeleid.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo