De Stadskoerier

Zondag, 31 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Cursus Digisterker in Bibliotheek Hasselt

Cursus Digisterker in Bibliotheek Hasselt
Redactie: Christiaan Schutte

HASSELT – Bibliotheek Hasselt verzorgt vanaf 14 januari de cursus Digisterker. Deelnemers leren onder meer hun weg te vinden op de site van de gemeente en om online werk te zoeken bij het UWV.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en begint. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 14 januari van 10.00 tot 12.00 uur. De lessen zijn gratis. Alleen het werk/ naslagboek (optioneel) kost geld en is verkrijgbaar voor achttien euro.

“Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Tegenwoordig gaat alle communicatie met de overheid via internet”, aldus de bieb. “Door het volgen van deze cursus kom je goed beslagen ten ijs. Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld je eigen gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. De cursussen worden georganiseerd door Bibliotheek Zwartewaterland. Wil je je aanmelden of heb je vragen? Kom langs bij de balie van Bibliotheek Hasselt, of bel met 038 4771716 of mail naar hasselt@bibliotheekzwartewaterland.nl en vraag naar de Digisterker-cursus.”