De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

De Baak en Ichthuskerk gaan musical 'Ester' opvoeren

De Baak en Ichthuskerk gaan musical 'Ester' opvoeren
Foto: Gerrit Slurink
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - De protestantse gemeente De Baak en Ichthuskerk gaan gezamenlijk musical 'Ester' opvoeren. Tijdens het startweekend van de beide kerken is dit spontane idee ontstaan.

De musical is gebaseerd op het Bijbelboek 'Ester' en is al in 2004 geschreven door het duo Gerard van Amstel en Gerard van Midden. "Ondertussen heeft deze musical nog niets aan actualiteit verloren", aldus de organisatie. "Wij zouden het heel erg mooi vinden als Hasselt-breed mensen meedoen in deze musical, kerkelijk en niet-kerkelijk, als gezin of individueel in de leeftijd van 8 tot 88 jaar. Hoe groter het koor, hoe mooier deze prachtige musical tot zijn recht komt."

Harrie Poulssen uit Hasselt gaat de musical dirigeren. Repetities gaan vanaf 19 januari 2018 plaatsvinden in De Baak aan de Oudendijk in Hasselt, van 19.30 tot 21.00 uur. Wie het leuk lijkt om samen te zingen onder professionele leiding en samen deze musical groots op te voeren, kan zich opgeven bij één van de volgende personen: Ds. Henk van Veldhuizen, predikant.debaak@pknhasselt.nl; Freddy Aalberts, freddy.aalberts@pknhasselt.nl, Juliette Prins, juliette.prins@outlook.com of Marleen Bakker, marleenenjohn@gmail.com."

De datum van de uitvoering is nog niet bekend, maar gemikt wordt op het voorjaar van 2019.