De Stadskoerier

Zaterdag, 8 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Door woningbrand getroffen familie krijgt massaal steun uit samenleving

Door woningbrand getroffen familie krijgt massaal steun uit samenleving
Foto: Enrico Kolk
Redactie: Bas Wilberink

KAMPERZEEDIJK - Ze zijn er stil van. De massale steun die de familie Van der Wal kreeg, na de noodlottige nacht waarin hun met riet bedekte woning aan de Kamperzeedijk volledig afbrandde. In een paar dagen tijd werd door middel van een doneeractie, opgezet door familielid Emmy Doorn, rond de 25.000 euro opgehaald. Daarnaast ook vele tassen met spullen die op het erf werden afgeleverd.

De afgelopen week voelde onwerkelijk voor het echtpaar Van der Wal en hun vijf kinderen. Eerst het verschrikkelijke moment dat ze hun woning kwijtraakten. En daarna de hulp die uit alle hoeken van de Zeedieker samenleving maar ook daarbuiten kwam. “Wat er binnenkwam, is boven verwachting”, vertelt Doorn. “Iedereen draagt zijn steentje bij. De Zeediekzorg zorgt iedere dag voor eten. Echt heel bijzonder, zo veel mensen die momenteel helpen.”

De doneeractie loopt nog tot morgen. Doorn: “Deze zou eerst tot het eind van de maand doorlopen. Maar omdat we al zo veel hebben binnengekregen, is het nu ook een goed moment om te stoppen.”

Inmiddels zijn units geplaatst op het erf, waar de getroffen familie de komende tijd in gaat wonen. Het plan is om op dezelfde locatie een nieuw huis te bouwen. “Het scheelt dat het nu mooi weer is, dan ben je toch ook veel buiten”, zegt Doorn, hoewel de coronamaatregelen dat allemaal wel wat lastiger maken. “Maar we knuffelen gewoon met elkaar hoor, dat hebben we nu wel nodig.”