De Stadskoerier

Donderdag, 28 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Dorcaswinkel heropent op 30 juni

Dorcaswinkel heropent op 30 juni
Redactie: Enrico Kolk

GENEMUIDEN - De deuren van de Dorcaswinkel in Genemuiden gaan op 30 juni weer open. Inbrengen van goederen is vanaf 23 juni mogelijk.

“Wij vragen dus nog even geduld van iedereen”, aldus medewerkers van de winkel in een persbericht. In de tussentijd wordt de winkel coronaproof gemaakt. De ingang wordt verplaatst naar de zijkant en er komen looproutes in de winkel.

De kassahoek komt er anders uit te zien en ook bij het gedeelte voor het inbrengen van goederen verandert het een en ander. De werkzaamheden zijn afgerond op 30 juni, waarna de winkel weer open kan.

Vanaf die datum is winkelen met een mandje verplicht. Iedere klant moet die gebruik en er geldt een maximum van 25 klanten tegelijkertijd. “Met het hele gezin komen winkelen is voorlopig niet mogelijk.”

De koffiecorner en de toiletten blijven voorlopig gesloten. Ook is het nog niet direct mogelijk om goederen op te laten halen of te laten bezorgen in verband met de anderhalve meter-maatregel. Mensen krijgen de oproep om zoveel mogelijk zelf voor vervoer te zorgen.

“We weten dat er heel veel mensen zijn die hun spulletjes voor ons blijven vasthouden. Dat waarderen wij enorm”, laten medewerkers weten. Van dinsdag 23 juni tot en met zaterdag 27 juni kunnen die ingebracht worden tussen 10.00 en 12.00 uur. Tot die tijd blijft het verzoek om geen goederen bij de winkel neer te zetten van kracht. “Hoge afvalkosten kunnen wij ons nu niet meer permitteren dus wij verzoeken u om zelf kritisch te kijken of datgene wat u komt brengen winkelwaardig is.”

Vanaf 30 juni zijn ook de winkeltijden aangepast omdat de ochtend nodig is om de winkel ongestoord te kunnen aanvullen. Inbrengen van goederen van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Om 12.00 uur opent de winkel en kan er niks meer ingebracht worden. Om 16.00 uur sluit de winkel weer.