De Stadskoerier

Donderdag, 28 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Dringende oproep Veiligheidsregio: We zijn er nog niet

Dringende oproep Veiligheidsregio: We zijn er nog niet
Arjan Mengerink
Foto: vrijsselland.nl
Redactie: Enrico Kolk

ZWARTEWATERLAND – Directeur van Veiligheidsregio IJsselland Arjan Mengerink doet een dringende oproep aan inwoners van de regio. “Mensen, we zijn er nog niet. Blijf uitkijken en omkijken naar elkaar. Geniet van het mooie weer, maar doe dit op verantwoordelijke wijze. Vermijd drukke plaatsen en houd anderhalve meter afstand. Dat we het coronavirus onder controle krijgen is een wens die we met elkaar gemeen hebben.”

Volgens Mengerink houden mensen zich in IJsselland erg goed aan de maatregelen. “Het is duidelijk drukker in parken, bossen en op straat, maar mensen houden anderhalve meter afstand. Bedrijven en instellingen kijken samen met gemeenten naar hoe op een veilige manier vormgegeven kan worden aan de versoepelingen en er zijn nog steeds overal hartverwarmende initiatieven.” De directeur vindt het ‘mooi om te zien hoe we als collectief het coronavirus bestrijden’.

Het kabinet kondigde dinsdagavond diverse versoepelingen van de maatregelen aan. De huidige maatregelen blijven gelden tot 1 juni en daar wordt dan ook op gehandhaafd, laat de Veiligheidsregio weten. Ook zijn de versoepelingen niet aangekondigd met het idee dat mensen weer hun gang kunnen gaan. “Die zijn genomen met het idee dat in een volwassen democratie mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Het is nu aan ons als samenleving.”