De Stadskoerier

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Drukke periode voor Hasselts Fanfare

Drukke periode voor Hasselts Fanfare
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Het A-orkest van Hasselts Fanfare verzorgde zaterdag een dubbelconcert met de fanfare uit Rheden. Voor een volle zaal in ‘Ons Gebouw’ traden de orkesten onder leiding van dirigent Harry van Bruggen op. De twee hadden ieder een eigen repertoire, maar speelden ook samen als één grote fanfare.

De jongens en meiden van de jeugddrumband behaalden eerder die dag een mooi resultaat met deelname aan een marsconcours in Schiedam. Zij kregen een geweldige beoordeling en werden met maar liefst een dikke 86 punten beloond.

De kosten voor onder andere opleiding, instrumentarium en uniformen zijn hoog. Daarom organiseert de vereniging door het jaar heen tal van activiteiten, waarmee de clubkas wordt gespekt. "Komend najaar kunt u dan ook weer deelnemen aan de grote bingo die gehouden wordt op vrijdag 9 november in het verenigingsgebouw aan de Van Haersoltelaan. Daarmee zijn diverse mooie prijzen te winnen."

Daarnaast kunnen inwoners van Hasselt de leden en sympathisanten van de club op twee achtereenvolgende zaterdagochtenden aan de deur verwachten met snert. "De 10e november in de binnenstad en de 17e november in de nieuwbouw. Tot 9.00 uur kunt u ook zelf de erwtensoep afhalen bij het verengingsgebouw", aldus Hasselts Fanfare.

Het najaar is de tijd van de lampionoptochten. Hasselts Fanfare draagt daarin haar steentje bij met de Foekepotoptocht in de Hasselter Nadorst op zaterdagavond 10 november. Om 19.30 uur vertrekt de groep vanaf de Ontmoetingskerk. Uiteraard wordt het lied ‘Foekepotterij’ gespeeld en worden ter hoogte van de Malcorpslaan mandarijnen aan de kinderen uitgedeeld die beschikbaar worden gesteld door de plaatselijke supermarkt Emté.

Als afsluiting van het jaar geven de blazers van Hasselts Fanfare een optreden in verzorgingshuis de Hazelaar. Ook wordt de volkskerstzang in de Hervormde Kerk Genemuiden begeleid en een kerstochtendrondgang in Genemuiden verzorgd. Maar dit jaar wordt aan de kerstoptredens ook een extra concert toegevoegd: ‘Kerst op de Kaai’. Een laagdrempelig en vrij toegankelijk kerstconcert vanuit de Werkplaats op vrijdag 21 december. Daarover later meer info.