<< Ga terug

'Easy listening jazz' in Oude Stadhuis

'Easy listening jazz' in Oude Stadhuis
Foto: Bas Wilberink

HASSELT - Het Oude Stadhuis in Hasselt staat zaterdagmiddag 18 januari in het teken van jazz. Pianist Jens van der Beek en contrabassist Marnick Tappel van 'Blue, kind of' treden dan op.

De conservatoriumstudenten spelen muziek die in de categorie ‘easy listening jazz’ valt. “Pianist Jens van der Beek en bassist Marnick Tappel beschouwen hun concerten als een reis”, zo meldt organisator SCAB op haar website. “Ze ontdekken telkens nieuwe klanken. Hun repertoire omvat bekende composities, zoals van Miles Davis, en eigen werk.”

De twee muzikanten besloten om, na vier jaar samen te hebben gestudeerd aan het conservatorium, een duo te starten. “De studenten delen een passie voor veel muziekstijlen”, aldus SCAB. “Ze houden ervan klanken te ontdekken in ge├»mproviseerde muziek, maar genieten net zo zeer van latin, fusion en klassiek. Die laatste ‘stijl’ was hun bijvak op het conservatorium.”

De toegang tot het concert is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanvang is om 16.00 uur.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo