<< Ga terug

Eerste ervaringen politiewijkposten in Genemuiden en Zwartsluis positief

Eerste ervaringen politiewijkposten in Genemuiden en Zwartsluis positief
Foto: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - Zowel Genemuiden als Zwartsluis hebben sinds enkele weken voor één dag in de week een eigen politiewijkpost. De ervaringen zijn tot nu toe positief.

De post in Genemuiden is op dinsdagen gevestigd in ’t Olde Staduus en in Zwartsluis op de woensdagen in De Ontmoeting. Jochem Schreurs, wijkagent in Genemuiden, is zeer te spreken over het initiatief. "Voor afspraken waar mensen eerder dit jaar nog naar Hasselt, Kampen of Steenwijk moesten, kunnen ze tegenwoordig ook op de dinsdag bij de wijkpost terecht", vertelt hij. "Mensen stellen het persoonlijke contact tijdens mijn inloopspreekuur erg op prijs. Daarnaast levert het inloopspreekuur vaak nuttige informatie voor de politie op."

Ook Rebecca Viel, wijkagent in Zwartsluis, is enthousiast. "Maar de mensen in Zwartsluis zouden het inloopspreekuur beter kunnen benutten; het loopt namelijk nog niet storm. Het heeft natuurlijk even tijd nodig voordat het inloopspreekuur bij alle Zwartsluizigers bekendheid heeft. Tijdens het inloopspreekuur kunnen mensen de wijkagent spreken."

De Genemuider wijkagent werkt op de dinsdagen vanuit de wijkpost in ‘t Olde Staduus aan het Havenplein. Schreurs heeft iedere dinsdag van 18.00 tot 20.00 uur inloopspreekuur. De Sluziger wijkagent heeft op woensdag haar wijkdag. Haar wijkpost zit in De Ontmoeting (van Frion) aan de Fortresselaan. Viel houdt iedere woensdag van 19.00 tot 20.00 uur inloopspreekuur.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo