De Stadskoerier

Donderdag, 24 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Eerste patiënt met coronavirus overleden in Zwartewaterland

Eerste patiënt met coronavirus overleden in Zwartewaterland
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Stadskoerier / 3 Watersteden

ZWARTEWATERLAND - In Zwartewaterland is een eerste sterfgeval (80+) te betreuren als gevolg van het coronavirus. Dat meldt GGD IJsselland op haar website. Zij noemt daarbij geen woonplaats. “Ons medeleven gaat uit naar familie en nabestaanden. In verband met privacy geven wij verder geen informatie over deze patiënt”, aldus de GGD.

De gemeente Zwartewaterland laat in een reactie weten: "Ons medeleven gaat uit naar familie en nabestaanden." Burgemeester Bilder gaat hier vanavond tijdens de radio-uitzending op ZwartewaterFM verder op in.

Het betreft ook de eerste coronadode in de regio IJsselland. Gisteren maakte burgemeester Bilder in een uitzending van ZwartewaterFM bekend dat vijf Hasselters en twee inwoners van Zwartsluis besmet zijn met het coronavirus. Daar is vandaag één (bevestigde) besmetting in Zwartewaterland bijgekomen.

In de regio IJsselland zijn vandaag twaalf nieuwe besmettingen met het coronavirus COVID-19 vastgesteld. Daarmee komt het totaal aantal bevestigde patiënten in de regio IJsselland op 57. “Als GGD testen wij alleen mensen die kwetsbaar zijn, zoals ouderen en mensen met onderliggend lijden. Er zijn dus meer mensen besmet met het coronavirus dan in onderstaand overzicht staan.”