De Stadskoerier

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Eerste zonnestroomproject 'uitverkocht', volgende in voorbereiding

Eerste zonnestroomproject 'uitverkocht', volgende in voorbereidingEerste zonnestroomproject 'uitverkocht', volgende in voorbereidingEerste zonnestroomproject 'uitverkocht', volgende in voorbereidingEerste zonnestroomproject 'uitverkocht', volgende in voorbereidingEerste zonnestroomproject 'uitverkocht', volgende in voorbereidingEerste zonnestroomproject 'uitverkocht', volgende in voorbereidingEerste zonnestroomproject 'uitverkocht', volgende in voorbereiding
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - Wethouder Albert Coster overhandigde vrijdag een cheque van 10.000 euro aan voorzitter John Bakker van coöperatie 'Energiek Zwartewaterland'. Dit bedrag is voor de (aanloop)kosten voor het eerste gezamenlijke zonnestroomproject.

De overhandiging vond plaats aan de Zwartewaterkloostersweg 2 in Rouveen, waar dat zonnestroomproject vrijdag feestelijk van start ging. Inmiddels is dit project, waarbij het gaat om 164 zonnepanelen, 'uitverkocht', zo laat Bakker weten. Het volgende gezamenlijke project is momenteel in voorbereiding. 'Energiek Zwartewaterland' voert gesprekken met een boerenbedrijf in het buitengebied van Zwartewaterland.

"Het gaat om een groter dak, met meer zonnepanelen", aldus Bakker. "Het zal niet zo heel lang meer duren voordat we er meer over bekend maken. We wachten tot een intentieovereenkomst is getekend. Maar we staan al open voor belangstellenden."

Meer info en contactgegevens: www.energiekzwartewaterland.nl.