De Stadskoerier

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Energiek Zwartewaterland houdt inspiratiebijeenkomst

Energiek Zwartewaterland houdt inspiratiebijeenkomst
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTSLUIS - Energiek Zwartewaterland houdt woensdagavond 4 april een inspiratiebijeenkomst, ‘Zwartewaterland energieneutraal’. De bijeenkomst wordt gehouden in Hotel Zwartewater (Vlakte 20) in Zwartsluis.

Energiek Zwartewaterland is een burgerinitiatief 'van en voor Zwartewaterlanders'. Zij wil samen met de inwoners, lokale organisaties en bedrijven stappen zetten naar een energieneutraal Zwartewaterland.

“Tijdens deze eerste bijeenkomst gaan we kijken welke wensen en ideeën er in Zwartewaterland leven", legt John Bakker, één van de initiatiefnemers, uit. "Wat zijn de kansen voor energiebesparing en duurzame energieopwekking? Zijn er meer partijen die met dezelfde plannen rondlopen en zijn er organisaties die hen bij de realisering van de plannen kunnen helpen? Door samen toe te werken naar een energieneutraal Zwartewaterland kunnen we meer bereiken en iedereen laten meedelen in de voordelen van verduurzaming. We hopen dat deze avond enkele concrete ideeën gaat opleveren waar we als startend initiatief mee aan de slag kunnen."

Daarnaast is Energiek Zwartewaterland nog op zoek naar vrijwilligers. "Iedereen die een bijdrage wil leveren aan de energietransitie is van harte welkom." Het programma begint om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij energiekzwartewaterland@gmail.com en ontvangen dan het programma.