De Stadskoerier

Zaterdag, 19 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Evan Bogerd presenteert nieuwe cd in Hasselt

Evan Bogerd presenteert nieuwe cd in Hasselt
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Evan Bogerd presenteert zaterdag 13 juli zijn nieuwe cd. De Hasselter organist verzorgt dan een concert in de concertserie 'Hasselt Orgelstad 2019'. Dit gebeurt op het Knol-orgel van de Grote- of Stephanuskerk in Hasselt, waar deze cd ook is opgenomen.

Bogerd is kerkmusicus van de Waterstaatkerk in Hengelo en als organist verbonden aan de Grote- of Stephanuskerk en de Ichthuskerk in Hasselt. Hij studeert naast zijn werk als musicus voor zijn master orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij de bachelorgraad reeds behaalde.

Het concertprogramma bevat stukken van Bach, Karg-Elert, Piet Post en Joseph Jongen. Daarnaast verzorgt de Hasselter zelf een improvisatie. Voorafgaand aan en na afloop van het concert is zijn nieuwe cd voor een gereduceerd tarief verkrijgbaar achter het orgel in de kerk. Het album is ook te reserveren via de website www.evanbogerd.nl.

Het volledige programma voor dit concert en de andere concerten in deze serie zijn te vinden op de website www.vriendenvanhetknolorgel.nl of de Facebook-pagina van het Rudolph Knol-orgel. Op zaterdag 13 juli is de kerk om 19.30 uur open. Het concert begint om 20.00 uur. Een beamerscherm en beeldverbinding zijn aanwezig zodat bezoekers de organist op beeld kunnen zien en mee kunnen kijken tijdens het spelen. De entreeprijs voor dit concert is 10 euro per persoon. Voor 65-plussers is het tarief 8 euro. Kinderen en jongeren onder de vijftien jaar mogen gratis naar binnen.