<< Ga terug

Expo in HCG over demping Veergat en Drecht

Expo in HCG over demping Veergat en Drecht

GENEMUIDEN - In museum het Historisch Centrum Genemuiden (HCG) wordt gewerkt aan een expositie over de demping van het Veergat en de Drecht. Deze tentoonstelling is vanaf Open Monumentendag op zaterdag 14 september te bezichtigen.

Dit jaar is het zestig jaar geleden dat een gedeelte van de haven (het Veergat genoemd) en de Drecht zijn gedempt. "Hiermee verdween een belangrijk, maar vooral kleurrijk stuk uit het hart van Genemuiden", aldus het HCG. "De oude verbinding van het Zwarte Water via haven en Ziel en de vaarweg door Mastenbroek naar Zwolle en Kampen werd verleden tijd. Deze vaarweg kronkelde buiten de bebouwde kom van Genemuiden schilderachtig door de polder Mastenbroek en werd opgenomen in het kaarsrechte kanaalstelsel van de eeuwenoude polder."

Het schilderachtige aan de expositie ontbreekt niet, benadrukt het HCG. "Schilderijen die beschikbaar zijn gesteld voor deze expositie vanuit de bevolking en die in het bezit zijn van het museum zijn onderdeel van de expositie. Ook zijn amateurschilders uitgenodigd voor het maken van een schilderij van de omgeving van het Veergat en de Drecht van vóór de demping."

Zij kunnen hun werken inbrengen op zaterdag 17 en 24 augustus tussen 14.00 en 16.30 uur in het Historisch Centrum Genemuiden.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo