De Stadskoerier

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Flesseninzamelactie voor 'Zwartewaterland Helpt' en 'Energy4All'

Flesseninzamelactie voor 'Zwartewaterland Helpt' en 'Energy4All'
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - “Hoi, ik ben Niels. Ik ben zes jaar en ik heb een stofwisselingsziekte. Mijn twee zusjes hebben dat ook. Soms zijn we extra ziek en moeten we zomaar naar het ziekenhuis. Dat is stom… Wij verzamelen nu flessen. We hopen veel geld op te halen. Dan kunnen dokters hopelijk iets bedenken waardoor ik weer beter word.”

Dit bericht wordt momenteel op grote schaal gedeeld op Facebook. Niels, en zijn broertje Jos, voeren actie voor stichting 'Zwartewaterland Helpt'. De jaarlijkse radiomarathon in Onder De Luifel in Hasselt heeft dit jaar als doel om het onderzoek naar de ziekte van onder andere Niels en zijn zusjes, stofwisselingsziekten, te versterken en te bevorderen. Niels en Jos willen zoveel mogelijk lege flessen verzamelen om op 22 december een mooi bedrag te kunnen overhandigen aan Jochem van Gelder (ambassadeur van Stichting Energy4all).

Niels ondervindt regelmatig aan den lijve wat een stofwisselingsziekte met hem en zijn twee jongere zusjes doet. De onbekende variant van de stofwisselingsziekte be├»nvloedt hun leven enorm. Daarom wil hij, samen met zijn broertje Jos die de ziekte niet heeft, geld inzamelen met een flessenactie voor 'Zwartewaterland Helpt'. "Zodat dokters met het geld hopelijk iets kunnen verzinnen waardoor ik weer beter kan worden”, aldus Niels.

De flessen mogen ingeleverd worden onder de carport aan Zicht 16. "Als je wel flessen hebt, maar ze niet kunt brengen dan kunnen ze binnen Zwartewaterland ook opgehaald worden. Mail dan naar nielsinactie@outlook.com."