<< Ga terug

Gamers nemen het tegen elkaar op bij FIFA-toernooi in d'Overtoom

Gamers nemen het tegen elkaar op bij FIFA-toernooi in d'Overtoom

ZWARTEWATERLAND - In d'Overtoom wordt zaterdag een groots opgezet FIFA 19 PS4 Toernooi gehouden. Inmiddels hebben zich 39 teams ingeschreven. Daarmee kan de organisatie voor deze eerste editie rekenen op een mooie bijdrage voor 'Energy4All'.

De deelnemende teams konden zich tot 19 januari opgeven. De winnaars gaan naar huis met een beker, maar daarnaast ook nog tickets voor een landelijk toernooi van Dutch Game Masters. Hiermee mogen ze in competitieverband meedoen aan een vervolgtoernooi, dat uiteindelijk (bij goede resultaten) zou kunnen eindigen tot de landelijke finale van FIFA 19 PS4.

Teams bestaan uit twee gamers die gezamenlijk de strijd aangaan tegen de andere deelnemende teams in de theaterzaal van d’Overtoom. "Het is belangrijk dat beide gamers van een team goed op elkaar zijn ingespeeld. Alleen dan is de kans aanwezig om het spel naar je hand te zetten en de meeste goals te kunnen maken. Er wordt gespeeld in poules van vier teams. De deelnemers spelen met Paris Saint Germain, Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Bayer München, Manchester City, Manchester United of Juventus."

De theaterzaal wordt speciaal voor deze gelegenheid omgebouwd tot een ware game-arena, vertelt Henrik Slot namens de organisatie. Hij wordt voor de specifieke invulling van het FIFA-toernooi, de daarbij behorende apparatuur en de spelbenodigdheden bijgestaan door een specialistische organisatie voor het organiseren van professionele FIFA toernooien. Henrik Slot: "Als je op een goede manier zo’n groots evenement wil opzetten, heb je specialisten nodig en die heb ik gevonden bij Dutch Game Masters".

De wedstrijden beginnen om 14.00 uur (de deelnemers moeten uiterlijk om 13.30 uur aanwezig zijn) en naar verwachting wordt aan het begin van de avond de finale gespeeld. "Toeschouwers zijn ook van harte welkom. Het is leuk om de sfeer te proeven, de teams aan te moedigen en mee te kijken tijdens een game."

Daarnaast heeft Henrik Slot op ZwartewaterFM kenbaar gemaakt dat hij een aantal sponsors bereid heeft gevonden om dit toernooi te steunen. Dit resulteert onder andere in een veiling van een aantal toegangsbewijzen van grote voetbalclubs. Slot: "De opbrengst van dit toernooi gaat naar Stichting 'Energy4All', het goede doel van 'Zwartewaterland Helpt'. We willen - als een van de laatste acties van deze editie - natuurlijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Dus ik nodig iedereen uit om langs te komen om aan te moedigen en hopelijk een donatie te doen voor dit fantastisch goede doel."

Na de finale volgt nog een gezellige afsluiting waarbij de feestzanger Rob Hollander aanwezig is voor live muziek.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo