De Stadskoerier

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Geen nieuwe coronabesmettingen en -overlijdensgevallen

Geen nieuwe coronabesmettingen en -overlijdensgevallen
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - Burgemeester Eddy Bilder had maandagavond goed nieuws over de coronasituatie in Zwartewaterland. Op ZwartewaterFM zei hij dat er de afgelopen tijd geen besmettingen zijn vastgesteld en dat er sinds 15 mei geen nieuwe sterfgevallen meer zijn gemeld met het coronavirus als oorzaak.

“Het heeft er toch steeds meer de schijn van dat we een moeilijke periode achter ons laten en dat we in rustiger vaarwater zijn terechtgekomen", sprak hij. "Het is van harte te hopen dat dat zo blijft.”

De burgervader zei dankbaar te zijn dat het de goede kant op lijkt te gaan. Ook de verzorgingshuizen zijn op dit moment van schrijven coronavrij, ook de Meente in Genemuiden. “Voor zo ver mijn informatie strekt zijn er geen coronapatiënten meer. De andere verzorgingshuizen waren al coronavrij. Vorige week leek het er al op dat het zo zou zijn. Je moet er even een week over heen laten gaan om dat met zekerheid te kunnen stellen, maar het lijkt er op dat we ook voor Genemuiden nu eindelijk goed nieuws hebben.”