De Stadskoerier

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Gemeente biedt inwoners gratis cursussen aan

Gemeente biedt inwoners gratis cursussen aan
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - "Door het coronavirus zitten veel werknemers noodgedwongen thuis. Een goed moment om te werken aan je eigen ontwikkeling en je toekomst." De gemeente Zwartewaterland wil hier aan bijdragen door inwoners en kleine zelfstandigen gratis het online cursusaanbod van RegioOpleiders aan te bieden.

Inwoners kunnen kiezen uit ruim vijfhonderd cursussen. Van een cursus Excel, leren presenteren, basiskennis van een andere taal, klantvriendelijkheid, foutloos schrijven tot bijvoorbeeld marketing- en salestrainingen. Wethouder Knol: “Inwoners kiezen zelf de cursus die bij hen past. Ze krijgen drie maanden de tijd om cursussen te volgen, zoveel als zij zelf willen." Deelname is volledig gratis.

Het cursusaanbod is niet alleen bedoeld voor inwoners die door de coronacrisis geen werk meer hebben, maar ook voor inwoners die al langere tijd geen werk hebben, een uitkering vanuit de Participatiewet ontvangen en voor zzp’ers die door de coronacrisis minder omzet hebben. Knol: “Veel inwoners gaan door een zeer moeilijke periode. Toch biedt deze periode ook ruimte voor positiviteit, er is meer tijd voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met dit cursusaanbod willen we inwoners stimuleren om gebruik te maken van deze ruimte, om zo de kans op werk te vergroten.”

Inwoners die gebruik willen maken van het aanbod, kunnen zich aanmelden bij de gemeente. Aanmelden kan via www.zwartewaterland.nl/cursusaanbod. Nadat de gemeente

de aanmelding heeft goedgekeurd, stuurt zij de gegevens door naar RegioOpleiders, voor toegang tot de cursussen.