De Stadskoerier

Maandag, 28 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Gemeente biedt straks mogelijkheid tot thuisbezorgen reisdocumenten

Gemeente biedt straks mogelijkheid tot thuisbezorgen reisdocumenten
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - De gemeente Zwartewaterland biedt vanaf 1 januari 2020 de mogelijkheid om tegen betaling reisdocumenten thuis te laten bezorgen. “Helaas is het niet mogelijk om rijbewijzen thuis te bezorgen”, laat het college van b en w in een brief aan de raad weten. “Dit omdat de vervoerder niet kan controleren of er tussentijds een rij-ontzegging is opgelegd.”

Verder verwacht de gemeente op 1 mei 2020 het werken op afspraak in te kunnen voeren voor Burgerzaken. “Door op afspraak te werken kunnen inwoners op de afgesproken tijd en door de medewerker met (specialistische) kennis adequaat worden bediend”, schrijft het college. “Via onze website kan op elk gewenst moment een afspraak worden gemaakt met Burgerzaken. Tijdens de openingsuren kan er ook telefonisch een afspraak gemaakt worden.”

Daarnaast blijft vrije inloop in het gemeentehuis op enkele dagdelen mogelijk. “Bij de invoering van het werken op afspraak gaan we de mogelijkheid bieden om aangevraagde documenten tijdens de openingsuren van het gemeentehuis af te halen. Voor het afhalen van documenten hoeft geen afspraak te worden gemaakt.”