<< Ga terug

Genemuiden brengt ode aan Mathieu van der Poel

Genemuiden brengt ode aan Mathieu van der Poel

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN – Bij STG De Eendracht wordt donderdag 13 september het nummer ‘Mathieu van der Poel’ van de gelegenheidsgroep Volle Bak uit Genemuiden gepresenteerd. Het is een initiatief van Wim Rietman, die met het nummer een ode wil brengen aan de alleskunner op de fiets.

Mathieu van der Poel is al jaren bijna niet te kloppen bij het veldrijden en ook bij het mountainbiken liet hij zich nadrukkelijk voorin zien. Op de weg was hij dit de openbaring van het voorjaarsseizoen en kwam hij tot opzienbarende prestaties. In het voorjaar won hij onder andere de klassiekers De Brabantse Pijl en de Amstel Goldrace. Een speciale sportman verdient een speciale ode. Daarom kwam Rietman met het idee om een lied te schrijven over de alleskunner. “Het is een topper. Het is ongelofelijk wat hij op allerlei gebied heeft gepresteerd.”

Rietman vond zeven muzikanten voor de muzikale invulling. Jerry Hoekman, Harry van Rees, Martin Bakker, Gerben Beens vormden eerder de band Juust. Henri Bredewold en Jan Willem Pennink speelden eerder in de band 12 X 12, waar ook Jerry Hoekman deel van uitmaakte. Uit Kampen is toetsenist Robert Mulder bij het project betrokken. Het zevental vormt de gelegenheidsgroep Volle Bak. Het nummer ‘Mathieu van der Poel’ is een ode vanuit Genemuiden aan deze bijzondere wielrenner en werd opgenomen in een studio. Ook is er een clip gemaakt. Donderdag 13 september kan iedereen vanaf 20.00 het resultaat horen en zien bij de presentatie van het nummer Mathieu van der Poel bij STG De Eendracht. “De insteek was om een mooi supporterslied te maken. Dat is zeer zeker gelukt”, aldus Rietman.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo