<< Ga terug

Genemuider schilder Marinus Burgmeijer exposeert in Sint Jansklooster

Genemuider schilder Marinus Burgmeijer exposeert in Sint Jansklooster
Foto: Bas Wilberink

SINT JANSKLOOSTER - De schilderijen van Wildlife-artist Marinus Burgmeijer uit Genemuiden zijn komend kwartaal te bewonderen bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster.

Burgmeijer heeft zijn wortels in de tapijtstad liggen. Hierdoor waren de polders en de IJsseldelta rondom Genemuiden zijn achtertuin. Als kind had hij al een voorliefde voor de natuur. Met vriendjes ging hij met emmer en schepnet de weilanden in, of met potlood en penseel ter hand om de opgedane indrukken vast te leggen.

"Burgmeijer is de meester van de observatie en kan zijn eigen blik als geen ander vastleggen op het doek", aldus de organisatie. "Zijn werken worden steeds meer gewaardeerd. Veel van de kunstwerken zijn aangekocht door kunstliefhebbers in binnen- en buitenland."

Sinds 2009 heeft hij een eigen galerie in Genemuiden, kunstgalerie De Diek. In maart dit jaar is het boek 'Land van Zeearend en Kievitsbloem' uitgebracht. Een boek waarin Burgmeijer over de IJsseldelta schrijft en schildert. Tot eind december zijn de schilderwerken van Marinus Burgmeijer te bewonderen. Dit kan tijdens openingstijden in expositieruimte de Holken bij Bezoekerscentrum De Wieden.

Meer info: www.natuurmonumenten.nl/bcdewieden. Het centrum is van april tot november geopend op dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo