De Stadskoerier

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

'Gezellige Kalkovendag, met veel te weinig publiek'

'Gezellige Kalkovendag, met veel te weinig publiek''Gezellige Kalkovendag, met veel te weinig publiek''Gezellige Kalkovendag, met veel te weinig publiek''Gezellige Kalkovendag, met veel te weinig publiek''Gezellige Kalkovendag, met veel te weinig publiek''Gezellige Kalkovendag, met veel te weinig publiek''Gezellige Kalkovendag, met veel te weinig publiek''Gezellige Kalkovendag, met veel te weinig publiek''Gezellige Kalkovendag, met veel te weinig publiek''Gezellige Kalkovendag, met veel te weinig publiek''Gezellige Kalkovendag, met veel te weinig publiek''Gezellige Kalkovendag, met veel te weinig publiek''Gezellige Kalkovendag, met veel te weinig publiek''Gezellige Kalkovendag, met veel te weinig publiek''Gezellige Kalkovendag, met veel te weinig publiek'
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - “Het was een gezellige dag, met veel te weinig publiek”, zo vat medeorganisator Riekie van der Kolk de Kalkovendag van afgelopen zaterdag samen. “Maar de bezoekers die geweest zijn, hebben genoten. En daar gaat het om.”

Met deze seizoensopening van de Hasselter Kalkovens, die in het teken stond van oude ambachten, wil de organisatie het oude industriĆ«le erfgoed onder de aandacht brengen. Er waren onder andere demonstraties kantklossen, spinnen, glas-in-lood, mosterd maken en tollendraaien. Ook voor kinderen waren er activiteiten. Verder gaven rondleiders om het uur presentaties over de kalkovens, steeds met een andere invulling. Daarnaast zorgde dweilorkest d’Hakkapel voor een extra vrolijke noot.

Maar regen gooide zaterdag roet in het eten. “Ook Irene had een open dag en wat was er nog wel niet meer te doen zaterdag”, aldus Van der Kolk. “Ik denk dat we zo'n 225 bezoekers hebben gehad, we hadden op 500 gehoopt. Dat was heel teleurstellend.”

Met deze dag is het toeristische seizoen voor de Kalkovens geopend. “Mensen zijn altijd welkom op de vijf werkdagen in de week, van 13.00 tot 16.00 uur”, besluit Van der Kolk. “En op andere tijden op afspraak.” Meer info: www.kalkovenshasselt.nl.