De Stadskoerier

Woensdag, 3 juni 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Goed bezocht voorjaarsconcert van Hasselts Fanfare

Goed bezocht voorjaarsconcert van Hasselts FanfareGoed bezocht voorjaarsconcert van Hasselts Fanfare
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Hasselts Fanfare hield zaterdag haar voorjaarconcert in het clubgebouw aan de Van Haerstoltelaan. Het werd goed bezocht.

Het A-orkest, onder leiding van Floris de Wever, opende samen met het jeugdorkest met de Juniorenmars. Daarna kwam 'American in Paris', gecomponeerd door George Gershwin, aan bod. Met dit werk werden de indrukken van een Amerikaanse toerist weergegeven die hij opdoet tijdens een bezoek aan wereldstad Parijs.

Het A-orkest bracht daarnaast twee grote werken ten gehore. Allereerst 'Scadawerth', geschreven voor de muziekvereniging uit Schraard. Een pittig werk met verschillende tempi dat de geschiedenis van het dorp weergeeft en waarin Psalm 150 door de hele compositie heen een belangrijke rol speelt.

Daarnaast namen de muzikanten de bezoekers mee naar de Schotse Hooglanden in 'Suite from Hymn of the Highlands' met geïmproviseerd doedelzakgeluid, bijzonder slagwerk en een lyrisch tussenstuk door saxofoontrio. Het jeugdorkest trad onder leiding van Jennifer Krale ook zelfstandig op.