<< Ga terug

Gratis groentezaad voor basisscholen en BSO's in Zwartewaterland

Gratis groentezaad voor basisscholen en BSO's in Zwartewaterland

ZWARTEWATERLAND - Basisscholen en BSO’s in Zwartewaterland kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het schoolplein hun eigen groente kweken. Aanmelden kan tot 8 februari.

"Een broodje met aardbeienjam, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met komkommer en radijsjes; al dit lekkers smaakt nog beter als je de aardbeien, tomaten en radijsjes zelf gekweekt hebt", aldus de organisatie. "Basisscholen en BSO’s kunnen nu heel gemakkelijk met de leerlingen aan de slag met een moestuin dankzij de gratis groentezaden van Natuur en Milieu Overijssel en het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Deelnemende scholen krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met leuke opdrachten. Zo kunnen leerlingen direct aan de slag in hun klas of op het schoolplein."

Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor onder andere sla, radijs, tomaat, wortel en rode biet. Op de pakketten staan geen commerciële uitingen van Rijk Zwaan, wel de gewasnaam, een jaarcode en een link waarmee je kunt nagaan waar de pakketten vandaan komen. De zaden in de pakketten zijn vrij van bestrijdingsmiddelen en genetische modificatie. Geïnteresseerde scholen en BSO’s uit Zwartewaterland kunnen zich tot 8 februari aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel via de website www.nmeoverijssel.nl/moestuinactie. Het lespakket met de groentezaden ontvangen de scholen eind maart.

Deze moestuinactie is onderdeel van het programma 'Jong Leren Eten'. Hierin werken rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om in de periode 2017 tot en met 2020 kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo