De Stadskoerier

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Groep 8-leerlingen maken kennis met Agnieten College

Groep 8-leerlingen maken kennis met Agnieten College
Foto: Agnieten College
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTSLUIS - Het Agnieten College in Zwartsluis ontving woensdagmiddag groep 8-leerlingen voor een kennismaking met hun nieuwe school. Het moment om antwoord te krijgen op vele vragen.

"De grote stap van achtstegroeper naar brugklasser, van oudste leerling van de school naar jongste. Een mijlpaal in het leven, die bij iedereen nog wel in het geheugen geschreven staat. Voor veel basisschoolleerlingen die nu voor dit overgangsmoment staan, is dit best een spannende stap. Bij wie kom ik in de klas? Wie wordt mijn mentor? Hoe ziet mijn nieuwe school er uit?"

Op deze tropisch hete middag werden de nieuwste leerlingen van het Agnieten College verwelkomd met een verkoelend waterijsje, waarna het programma kon beginnen. Na een woord van bezinning door de teamleiding werden de kinderen niet langer in spanning gehouden. Ze kregen te horen met wie ze in de klas komen te zitten.

Kennismakingsspelletjes hielpen het ijs wat te breken, de eerste contacten werden al snel gelegd. Misschien wel de basis voor nieuwe vriendschappen. De juniormentoren, derdejaars leerlingen, hielpen de mentoren met activiteiten, zoals het geven van een rondleiding door de school. Het is voor nieuwe leerlingen fijn als ze alvast een bekend gezicht kennen uit een hogere klas, voor straks na de vakantie.

Toegerust met antwoorden op hun vele vragen gingen de leerlingen naar huis om eerst te genieten van een lange zomervakantie.