De Stadskoerier

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Grote opruimactie leidt tot nieuwe leden voor 'Vruuters'

Grote opruimactie leidt tot nieuwe leden voor 'Vruuters'
Voorzitter Lute Noordstra overhandigt de laatste van de eerste drie deelakkers aan Jan van Dijk.
Foto: Reint Winters
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Op de Krommesteeg in Genemuiden is een grote opruimactie geweest. “De laatste jaren hebben, om diverse redenen, volkstuinders hun akkers opgezegd en verlaten”, aldus Volkstuindersvereniging ‘De Vruuters’. “Dat heeft tot gevolg dat na wat langere tijd deze akkers ook verwilderen. Bij de laatst gehouden ledenvergadering is door een aantal leden toegezegd het voortouw te nemen om hier verandering in aan te brengen. Dat is gebeurd.”

De gemeente Zwartewaterland heeft ‘een royale medewerking’ verleend om het afval af te voeren dat van de akkers afkwam. “Dat was heel wat. En heeft tevens een financiĆ«le bijdrage gedaan in de overige gemaakte kosten”, laat de vereniging weten.

Enkele akkers waren hierna gereed om opnieuw uitgegeven te worden. Na publicatie op Genemuiden Actueel zijn er twee nieuwe ‘Vruuters’ aan de slag gegaan. “Er was de laatste jaren wel meer vraag naar stukjes tuin, maar deze vonden de akkers te groot en haakten af. Om hieraan tegemoet te komen en toch de akkers niet braak te laten liggen, is een proef opgesteld om kleinere stukken te maken en daarop nieuwe tuiniers te laten beginnen. Dit heeft geresulteerd in drie nieuwe leden die de afgelopen dagen zijn gestart op hun stukje tuin. Tevens zijn er nog twee die even bedenktijd nodig hebben.”

Maandagmorgen heeft voorzitter Noordstra de laatste van de eerste drie deelakkers officieel overhandigd.