De Stadskoerier

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Hans Jansen nieuw bestuurslid Oranjevereniging Hasselt

Hans Jansen nieuw bestuurslid Oranjevereniging Hasselt
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Tijdens de Algemene Ledenvergadering is Hans Jansen onlangs verkozen tot nieuw bestuurslid van de Oranjevereniging Hasselt. Hij vervangt de huidige interim-voorzitter Joost Morsink die dit najaar afscheid neemt.

Samen met de andere bestuursleden richt Jansen zich de komende periode op de voorbereiding van Koningsdag en Dodenherdenking en later dit jaar op het Euifeest en de intocht van Sinterklaas.

In vergelijking met vorig jaar kende deze ledenvergadering een goede opkomst. Penningmeester Dennes de Vries toonde de aanwezigen het financiƫle plaatje, waarbij geen enkele kanttekening werd geplaatst door de kascommissie bestaande uit Fred Beute en Gert van den Berg.

Om het financiƫle plaatje ook de komende jaren sluitend te houden, stemde een ruime meerderheid van de aanwezige leden voor een contributieverhoging van 50 cent. Daarmee kost een lidmaatschap met recht op kortingen 8 euro per jaar. Kinderen tot zestien jaar zijn gratis lid. Kijk voor meer informatie of direct aanmelden op www.oranjevereniging-hasselt.nl.

Succesvolle lijn

Natuurlijk werd ook teruggekeken op de activiteiten van het afgelopen jaar, die met het oog op de (beoogde) werkzaamheden in het centrum van Hasselt veelal op andere locaties plaatsvonden. Met de aanwezige leden is besproken hoe de Oranjevereniging de succesvolle lijn van de afgelopen jaren in 2017 voortzet. Zo blijft de regel van kracht dat je 25 extra punten kunt verdienen als je met een zelfgebouwde wagen aan de optocht van het Euifeest meedoet. Wie graag op de hoogte blijft van de verschillende activiteiten volgt de Oranjevereniging Hasselt op www.facebook.com/oranjevereniging.hasselt.

Help mee

Om Koningsdag, Dodenherdenking, Euifeest en de intocht van Sinterklaas in goede banen te leiden, is de Oranjevereniging op zoek naar extra bestuursleden en enthousiaste vrijwilligers. Al deze activiteiten worden al jaren voor en door Hasselters georganiseerd en dus worden betrokken inwoners opgeroepen zich aan te melden via info@oranjevereniging-hasselt.nl.