De Stadskoerier

Zondag, 31 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Hasselterdijk onveilig, 'bewoners lopen tegen muur'

Hasselterdijk onveilig, 'bewoners lopen tegen muur'
Redactie: Enrico Kolk

GENEMUIDEN - De Hasselterdijk zou te smal zijn. Dat legde Martijn Riezebosch (CDA) donderdagavond in de raadsvergadering op tafel. “Er staat nu aan de ene kant al afrastering, maar daardoor wordt ‘ie optisch nog smaller.”

Volgens het raadslid is de weg nu ook niet veilig. “En je zou toch denken dat het de taak is van de gemeente dat ze een weg aanlegt waarop bedrijven en verenigingen op een veilige manier bereikbaar zijn”, stelde hij. “Hoe kunnen we in de toekomst voorkomen dat dit soort situaties ontstaan?”

Aan de communicatie valt ook nog wat te morrelen, merkte Riezebosch op. “De bewoners die het gemeld hebben bij de verantwoordelijke instantie, kregen het idee dat ze niet gehoord werden, maar tegen een muur opliepen. Dat is niet een gewenste situatie.”

Wethouder Maarten Slingerland reageerde dat dat niet kan, als het echt zo is. “Toen het ons bereikte, hebben we direct actie ondernomen. We gaan intern meenemen wat we als gemeente hiervan kunnen leren. Ik ben benieuwd wat hieruit komt.”

Het wegdek is net zo breed als het vorige wegdek, volgens Slingerland. “Maar we hebben geconcludeerd dat er voorheen gebruik gemaakt werd van de bermen. Auto’s kunnen elkaar nu passeren, hebben we geconstateerd met bewoners en betrokkenen. Maar het wordt wel lastig als er zwaarder vervoer langskomt.”

Inmiddels is gestart met het maken van extra ruimte voor passeren op de weg.